Verkkouutiset

Antti Rinne: Palkkaerotavoite saatava10 prosenttiin

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Antti Rinne vaatii samapalkkaisuusohjelmaan tehokkaampia keinoja ensi vaalikaudelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Lokakuun lopussa naisten palkanmaksu tuli täyteen tältä vuodelta, mutta työt jatkuvat. Tämä siksi, että naisten euro on edelleen vähän yli 80 senttiä. Naiset menettävät perusteettomien palkkaerojen vuoksi keskimäärin työuransa aikana palkkasumman, jolla saisi omakotitalon Uudeltamaalta, Antti Rinne vertasi Demarinaisten liittokokouksessa Lappeenrannassa lauantaina.

Hän totesi, että vuonna 2006 aloitetussa valtioneuvoston ja työmarkkinajärjestöjen samapalkkaisuusohjelmassa päätavoite on ollut kaventaa miesten ja naisten välistä palkkaeroa noin 20 prosentista 15 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä.

– Tavoitteesta jäädään jälkeen, sillä palkkaero on ohjelman aikana kaventunut noin 17 prosenttiin, Rinne sanoi.

Rinne haluaakin nostaa rimaa tavoitteiden ja keinojen osalta kevään hallitusneuvotteluissa.

– Samapalkkaisuusohjelman toteuttamiseen on saatava uutta vauhtia. Kevään eduskuntavaalien jälkeen tavoitteeksi on asetettava palkkaeron kutistaminen 10 prosenttiin vuoden 2019 loppuun mennessä, Rinne sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)