Verkkouutiset

Antti Rinne IL:ssa: EU:n johto aiheuttaa jännitteitä tiukalla talouskurillaan

Sosialidemokraattien puheenjohtajan mukaan tiukka ylhäältä johdettu finanssipolitiikka uhkaa EU-yhteistyötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja, sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne pitää illuusiona, että Euroopan unionin komissio pystyisi määräilemään kansallisvaltioita ja pakottamaan niitä tiukkaan finanssipolitiikkaan.

– Onko kuitenkin niin, että tiukka ylhäältä johdettu finanssipolitiikka tekee kansalaisista tyytymättömiä ja EU-yhteistyötä uhkaavat jännitteet vahvistuvat koko ajan, hän sanoo Iltalehdessä.

Keskusjohtoinen talouskuripolitiikka on Rinteen mielestä lisännyt jännitteitä paitsi valtioiden sisällä myös valtioiden välillä, mikä on vastoin koko Euroopan unionin perusideaa.

– Eli että saataisiin vaurautta ja hyvinvointia kaikille kansalaisille Euroopassa ja saataisiin siten pidettyä yllä rauhaa poistamalla nimenomaan taloudellisia jännitteitä.

Nyt keskusjohtoinen päätöksenteko kahlitsee hänen mukaansa järkeviä investointeja talouskasvuun, tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Finanssipolitiikan miettiminen paikallisten seurauksien miettiminen johtaa hänen mukaansa oikeampiin päätöksiin.

– En sano, että kaikista yhteisistä säännöistä pitäisi luopua, mutta sitovuutta ja automaattinoudattamista pitäisi miettiä tarkemmin. Kansallisvaltioiden omaa vastuuta pitäisi lisätä.

Kritiikistään huolimatta Rinne olisi valmis EU-yhteistyön syventämiseen.

– Suomi ei voi jäädä sille kehälle, joka rakentaa hitaammin yhteistä Eurooppaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)