Verkkouutiset

Sdp:n Antti Rinne siteerasi Winston Churchillia – pieleen meni

Sdp:n puheenjohtajan mukaan Britannian sodanaikainen pääministeri olisi vastustanut koulutusleikkauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina sosialidemokraatit kysyivät usean kansanedustajan voimin ja voimakkaasti hallitukselta koulutuksen ja opintotuen leikkauksista.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että kaikki puolueet ennen vaaleja, vaalien aikaan ja vaalien jälkeen esittivät, että koulutus on se arvovalinta josta ei leikata.

– Sivistys, laajasti käsitettynä koulutus, osaaminen, ovat keskeisiä elementtejä yhteiskunnan kehittämiselle. Suomessa se on merkinnyt kymmenien vuosien aikana merkittävää talouskasvua ja kehittymistä monilla osa-alueilla maailman johtavaksi valtioksi.

Winston Churchill vapaasti mukaellen sodan aikana, kun hänelle esitettiin koulutusleikkauksia, kysyi esittäjältä että ’minkä vuoksi me sitten taistelemme’, Antti Rinne sanoi.

Kyseinen väite Sir Winston Churchillin (1874-1965) sanomasta esitettiin alun perin ilmeisesti Village Voice -lehdessä. Kyse olisi ollut taidebudjetin rahoittamisesta, ei koulutusleikkauksista.

Churchill-historioitsija Richard M. Langworthin mukaan kuitenkaan tällaistakaan sitaattia ei löydy mistään Churchillin 15 miljoonan sanan puheidne, papereiden, artikkeleiden eikä kirjojen joukosta.

Langworthin mukaan huhtikuussa 1938, siis ennen sotaa, Churchill tosin puhui taiteiden tukemisen merkityksestä. Sotavuonna 1940 Churchillille ehdotettiin National Galleryn taiteen siirtämistä Kanadaan. Hän sanoi ”ei” ja totesi, että ”me voitamme heidät”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)