Verkkouutiset

Antti Rinne: Suomen ulkopolitiikan pitkä linja on muuttunut

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mielestä viimeisen puolen vuoden aikana Suomen ulkopolitiikan pitkä linja on muuttunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Rinteen mielestä viimeisen puolen vuoden aikana Suomen ulkopolitiikan pitkä linja on muuttunut.

– Osa siitä lienee hallituksen kokemattomuutta, osa tietoista valintaa, Rinne arvioi tiedotteessaan.’

Hän kertoo viittaavansa erityisesti kehitysyhteistyö- ja kriisinhallintamäärärahojen leikkaamiseen sekä kielenkäytön kovenemiseen.

Rinne puhui asiasta Paasikivi-seuran vuosikokouksessa keskiviikkona. Hän kertoo korostaneensa ulkopoliittista vaikuttamista ulkopoliittisen varautumisen sijaan.

– Hallituksen ulkopoliittinen linja on lyhytjänteinen. Se ei tule kantamaan hedelmää tulevaisuudessa. Varaudumme Suomeen mahdollisesti tulevaisuudessa kohdistuviin uhkiin ilman että pyrkisimme vaikuttamaan uhkien kehittymiseen aikaisessa vaiheessa ja viemään pohjaa niiden syntymiseltä, Rinne toteaa.

Hänen mielestään Suomi voisi olla aktiivisesti mukana auttamassa siinä työssä, joka tekee maaperän hedelmättömäksi uhkien, kuten terrorismin, kehittymiselle.

– Meidän tulee kantaa vastuumme globaalin yhteisön jäsenenä. Olen erittäin huolestunut, että emme näin halua nykyään enää tehdä, ainakaan tällä hallituskaudella, hän huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)