Verkkouutiset

Antti Rinne: Hallitus hoitaa hommansa

Valtiovarainministeri Antti Rinteen mielestä Suomen poliittisen johdon ja vaikuttajien täytyy taloudellisesti vaikeina aikoina luoda toivoa ja tulevaisuudenuskoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtion talousarvion lähetekeskustelussa eduskunnassa puhunut valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii politiikalta keskittymistä Suomen ongelmien ratkaisemiseen synkistelyn sijaan.

Rinteen mielestä julkisen talouden merkittävän tasapainottamisen ja tarvittavien rakennepoliittisten päätösten myötä ”hallitus hoitaa hommansa”.

Lisäksi hallitus on keskittynyt luomaan uuttaa työtä ja toimeliaisuutta. Suomen työttömyysluvut ovat nousseet jo kolmeen ja puoleensataan tuhanteen.

– Hallitus ehdottaakin merkittäviä kasvupanostuksia tälle ja ensi vuodelle, Rinne sanoo.

Keskeisimmät panostukset liittyvät uutta kasvua pidemmällä aikavälillä luoviin osaamis- ja innovaatioinvestointeihin sekä kilpailukykyä tukeviin ja nopeasti työllistäviin liikenne- ja rakentamishankkeisiin.

Rinteen mukaan hallitus ei ole myöskään unohtanut kaikkein pienituloisimpia suomalaisia. Niin lapsiperheiden kuin eläkeläisen ostovoimaa tuetaan aiempiin kehyspäätöksiin nähden ottamalla käyttöön lapsivähennys ja korottamalla eläketulosta tehtävää kunnallisverotuksen eläketulovähennystä.

– Tähän maahan kannattaa investoida. Me näytämme nyt esimerkkiä. Tehdyillä päätöksillä menemme eteenpäin, Rinne toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)