Verkkouutiset

”Remontti Oy onkin lähinnä kirjanpidollinen kikka kolmonen”

Vihreiden Helsingin kaupunginvaltuutettu kritisoi voimakkaasti esillä ollutta ajatusta Remontti Oy:n perustamisesta homekoulujen korjaamiseksi. Hänen mukaansa kyseessä on populistinen poliittis-kirjanpidollinen temppu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin kaupunginvaltuutettu ja Helsingin vihreiden entinen puheenjohtaja Hannu Oskala kritisoi blogissaan voimakkaasti esillä ollutta ajatusta perustettavasta Remontti Oy:sta. Hanke on ollut erityisesti valtionvarainministeri Antti Rinteen (sd.) ajama ja sillä on tarkoitus korjata mm. homekouluja. Se aiotaan pitää valtion budjettikehysten ulkopuolella.

Oskalan mukaan remontteihin ei ole ryhdytty kuntien omin voimin, kun samaan aikaan on toivottu lisärahoitusta valtiolta. Hänen mukaansa ei olisi myöskään oikeudenmukaista, että kunnat ”jossa on eletty täysin vailla huolta huomisesta” saisivat rahoitusta, kun asiansa hyvin hoitaneet jäisivät sen ulkopuolelle.

”Kunnat järjestävät kouluverkon, kunnat pääosin omistavat koulurakennukset, joten pitäisi olla täysin selvää että kuntien pitää kantaa vastuu myös koulurakennusten kunnosta. Näin on hyvä kunta toiminut jo nyt!”

Ihmetystä herättää myös, mihin tämäntapaista rahastoa tarvitaan. ”Remontti Oy onkin lähinnä kirjanpidollinen “kikka kolmonen”, jolla välttämättömät korjausmenot saadaan pois näkyvistä ja poliittisesti sovittujen menosääntöjen piiristä. Valtiohan ei ota velkaa, jos Valtion 100% omistama Remontti Oy ottaa velkaa. Just”, Oskala kirjoittaa. Hänen mukaansa kyseessä on populistinen poliittis-kirjanpidollinen temppu, jollaisia ei tarvita enää ainuttakaan lisää.

”Kirjanpidollinen kikkailu ei muuta tosiasioita. Tästähän me Kreikkaa moitimme ja nyt menemme täysin samaan suuntaan.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)