Verkkouutiset

Olli Rehn HS:lle sähkön siirtohinnoista: 27 prosentin korotukset ihmetyttävät

Energiavirasto selvittää sähköverkkoyhtiö Carunan hinnankorotuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Jos voimassa olevan lain varjolla tapahtuvaa sooloilua hinnoittelussa alkaa esiintymään lainsäätäjien, ministeriön ja viranomaisten pitää miettiä, mitä on tehtävä”, elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoo Helsingin Sanomille.

Hänen yksi vaihtoehto on, että hintojen kertakorotuksille asetetaan raja.

Rehn kommentoi sähköverkkoyhtiö Carunan runsaasti porua herättäneitä hinnankorotuksia. Yhtiö on perustellut niitä 200 miljoonan euron vuosittaisilla investoinneilla, joilla on muun muassa turvattu verkkojen toimintavarmuutta.

Rehnille selitykset eivät kelpaa.

”27 prosentin hinnankorotukset herättävät ihmetystä. Muillakin yhtiöillä on investointien takia hintapaineita, mutta niiden korotukset ovat olleet huomattavasti pienempiä – alle kymmenessä prosentissa”, hän sanoo.

Rehn on pyytänyt Energiavirastoa selvittämään korotuksia. Selvitys valmistunee tällä viikolla.

Fortumin verkot nykyään omistava Caruna on kansainvälisten eläkerahastojen pyörittämä yhtiö. Vain viidennes siitä on suomalaisten toimijoiden, Kevan ja Elon, hallussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)