Verkkouutiset

Rauhanliitto: Kehitys- ja ilmastorahoitus otettava varustelumenoista

Aseilla ja varustelun lisäämisellä ei Suomen Rauhanliiton mukaan ongelmia ratkaista, ei Suomessa eikä maailmalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Nyt esitetyt budjettileikkaukset hyvinvointirakenteisiin ja samanaikaisesti suunniteltu sotilaallisten menojen kasvattaminen uhkaavat vakavasti sitä hyvinvointiyhteiskunnan mallia, jolle Suomea on pyritty rakentamaan koko sotien jälkeisen historian ajan. Se on kuitenkin turvallisuutemme aito perusta, Rauhanliiton tiedotteessa todetaan.

Rauhanliitto toimii kattojärjestönä yli kymmenelle suomalaiselle rauhanjärjestölle.

Rauhanjärjestöjen mielestä Suomen ja EU:n tulee sitoutua konkreettisesti aseidenriisuntaan ja sotilasmenojen hillitsemiseen. Resursseja on suunnattava entistä päättäväisemmin demokratian tukemiseen ja kehittämiseen, ympäristöongelmien ratkaisemiseen ja tasa-arvoisemman ja solidaarisemman maailman kehittämiseen.

– Tämä voi tapahtua muun muassa kehitysyhteistyöhön ja siihen liittyviin post-2015 tavoitteisiin panostamalla. Suomen omien kehitysyhteistyövarojen vähentäminen on aivan väärä signaali tässä ajassa. Myös toistuvat ehdotukset liittymisestä sotilasliittoon, isäntämaasopimukset Naton kanssa ja kaikenlainen sotilaallinen pullistelu erilaisissa sotaharjoituksissa ovat tässä ajassa väärää politiikkaa. Nyt tarvitaan yhteistyötä ja rauhaa rakentavaa politiikkaa, rauhanjärjestöjen kannanotossa todetaan.

Suomessa vietetään parhaillaan YK:n aseistariisuntaviikkoa. Yhteistyössä YK-viikolla ovat Aseistakieltäytyjäliitto, Kasvattajat Rauhan Puolesta, Lääkärin sosiaalinen vastuu, Naiset Rauhan Puolesta, PAND – Taiteilijat Rauhan Puolesta, Psykologien Sosiaalinen Vastuu, Rauhankasvatusinstituutti, Suomen Rauhanliitto, Suomen Rauhanpuolustajat ja Suomen Sadankomitea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)