Verkkouutiset

Laura Räty: Vammaispalvelut suunniteltava ihmislähtöisesti

Sosiaali- ja terveysministerin mukaan vammaispalveluiden asiakaslähtöisyydessä on edelleen kehitettävää. Myös rahoituksen tulisi tukea valinnanvapautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ministeri Laura Rädyn (kok.) mukaan vammaisten sosiaali- ja terveyspalvelut on suunniteltava vammaisen ihmisen tarpeista, voimavaroista, elämäntilanteesta ja tavoitteista lähtien yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. CP-liiton 50-vuotisjuhlassa puhuneen Rädyn mielestä itse asiakkaan huomioimisessa on edelleen paljon kehitettävää.

”Vammaisella ihmisellä ja hänen läheisillään pitää olla todellinen mahdollisuus osallistua omien palveluidensa suunnitteluun, toteutukseen ja vaikutusten arviointiin”, Räty sanoo tiedotteessaan.

Asiakaskokemukselle ja asiakkaiden antamalle palautteelle on Rädyn mukaan annettava nykyistä suurempi paino palvelutuotannon ohjaajana ja lähestymistavan on oltava järjestelmälähtöisyyden sijaan ihmislähtöinen. Sama pätee hänen mukaansa myös ensi hallituskaudella ratkaistavalle sosiaali- ja terveydenhuollon rakenne- ja rahoitusuudistuksille.

”Ihmisten on voitava valita itselleen parhaiten sopiva palvelu sen tuottajasta riippumatta myös vammaispalveluissa ja kuntoutuksessa.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)