Verkkouutiset

Ministeri Laura Räty: Eläkeratkaisua odotetaan budjettiriiheen

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) odottaa työmarkkinajärjestöjen eläkeneuvotteluista ratkaisua budjettiriiheen mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen budjettiriihi pidetään ensi viikon keskiviikkona ja torstaina.

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty kertoo työmarkkinajärjestöjen olevan tietoisia aikataulusta.

– Odotan ja toivon budjettiriiheen mennessä ratkaisua, Räty sanoi toimittajatapaamisessa tänään torstaina Säätytalolla Helsingissä.

Räty ei ottanut kantaa työmarkkinajärjestöjen neuvotteluiden sisältöön eikä mahdollisiin toimenpiteisiin, joihin hallitus voisi ryhtyä, mikäli työmarkkinajärjestöt eivät saa ratkaisua aikaiseksi ensi viikolla.

Räty sanoi odottavansa kokonaisratkaisua, joka vastaa hallitusohjelmaan kirjattuja tavoitteita, ei ainoastaan suuria linjoja.

Hallitusohjelman mukaan ratkaisulla kestävyysvaje pienenee runsaalla prosenttiyksiköllä ja keskimääräinen eläkkeellejäämisikä nousee 62,4 vuoteen (nykyisin 60,9 vuotta) vuoteen 2025 mennessä. Lakiesitykset on tarkoitus antaa heti eduskuntavaalien jälkeen ja ne tulevat voimaan 2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)