Verkkouutiset

Ministeri Räty: Työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyö tukee työkykyä

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn (kok.) mukaan työhyvinvointi ja työkyky ovat saman asian kaksi puolta, jotka vaikuttavat koko ajan toisiinsa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Työpaikan ja työterveyshuollon yhteistyö tukee ihmisten työkykyä ja työssä jatkamista. Tästä meillä on tutkittua tietoa, Räty toteaa sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa. Hän puhui asiasta Kevan Työterveyspäivillä keskiviikkona Helsingissä.

Hyvää työterveyshuoltokäytäntöä koskeva uudistettu asetus tuli voimaan tämän vuoden alussa. Asetuksen mukaan työterveyden kulmakivi on juuri yhteistyö työterveyshuollon, työnantajan ja työntekijän välillä, kerrotaan ministeriöstä. Lisäksi asetus korostaa työntekijän voimavarojen tunnistamista ja tukemista perinteisen riskiajattelun rinnalla.

– Työterveyden haasteet muuttuvat jatkuvasti. Työperäisten riskien hallinnasta on siirrytty työhyvinvoinnin aikakaudelle. Tuntumani on, että työhyvinvointi ja työkyky ovat saman asian kaksi puolta, jotka vaikuttavat koko ajan toisiinsa. Hyvä työelämä ja hyvä terveys luovat perustan työssäolovuosien lisäämiselle, jota tavoittelemme, Räty muistuttaa.

Hänen mukaansa pitkäjänteinen työkyvyn tukeminen alkaa myös tuottaa tulosta. Työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on kääntynyt laskuun.

– Eläketurvakeskuksen arvioiden mukaan työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyy tänä vuonna alle 20 000 ihmistä, kun pitkään määrä oli 25 000 vuodessa, Räty kertoo.

Suunta on hänen mielestään oikea, vaikka Suomessa jäädään edelleen eläkkeelle aikaisemmin kuin muissa Pohjoismaissa.

– Määrätietoista yhteistyötä terveyden ja työkyvyn eteen on jatkettava, jotta tulokset ovat mahdollisimman hyviä niin yksittäisen työntekijän, yritysten kuin yhteiskunnankin kannalta, Räty korostaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)