Verkkouutiset

Ministeri Laura Räty: Raha seuraa asiakasta -mallin käyttöönotto selvitettävä

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty vaatii, että parlamentaarisen rahoitusryhmän on selvitettävä mahdollisuus ottaa käyttöön raha seuraa potilasta -malli Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oulun kaupungissa tehdyssä tuoreessa selvityksessä todetaan, että asiakkaiden valinnanvapautta terveyspalveluissa voitaisiin lisätä ottamalla käyttöön raha seuraa asiakasta -malli lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluissa.

– Sosiaali- ja terveydenhuollon monikanavarahoitusta pohtivan parlamentaarisen työryhmän on selvitettävä mahdollisuus ottaa käyttöön ns. raha seuraa asiakasta -malli Suomessa. Oulussa tehty tutkimus osoittaa, että raha seuraa asiakasta -malli on varteenotettava vaihtoehto uudeksi sote-rahoitusmalliksi, sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) sanoi selvityksen julkistamistilaisuudessa Oulussa.

Raha seuraa asiakasta -mallissa asiakas ei voisi valita mitä tahansa tuottajaa julkisen järjestäjän kustannuksella eikä vaihtaa tuottajaa satunnaisesti toiseen. Malli kuitenkin antaisi asiakkaalle mahdollisuuden valita haluamansa palveluntuottaja hyväksyttyjen ja laatukriteerit täyttävien tuottajien joukosta.

– Perustason palveluissa eri tuottajien on oltava tulevaisuudessa nykyistä enemmän rinnasteisia toisiinsa. Erikoistason palveluissa julkisen sektorin monopoli on usein perusteltu, Räty katsoo.

Rädyn mukaan asiakkaiden vapaus valita itselleen paras palvelu tuottajasta riippumatta kehittäisi palvelukonsepteja ja palvelujen laatua. Myös kustannusten hallinta olisi helpompaa.

Rädyn mielestä nykyistä laajempaa valinnanvapautta tarvittaisiin myös sosiaalipalveluihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)