Verkkouutiset

Päivi Räsänen: Lapseen kohdistuvista törkeistä hyväksikäytöistä poistettava vanhentumisaika

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsäsen mielestä Suomen tulisi poistaa lapseen kohdistuvista törkeistä hyväksikäytöistä vanhentumisaika kokonaan. Hänen mukaansa tällä olisi oikeudenmukaisuuden lisäksi myös ennaltaehkäisevä vaikutus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsäsen mielestä Suomen tulisi poistaa lapseen kohdistuvista törkeistä hyväksikäytöistä vanhentumisaika kokonaan. Hänen mukaansa vastaava käytäntö on jo voimassa Norjassa ja Ruotsissa valmistellaan vastaavaa mallia.

”Vanhentumisajan poistolla yhteiskunta myöntää lapsen joutuneen vakavan rikoksen uhriksi ja olevan syytön kokemaansa väkivaltaan”, Räsänen sanoo tiedotteessaan.

Räsäsen mukaan nykyisin on jopa tilanteita, joissa henkilö saattaa jopa tunnustaa useita rikoksia, mutta rikosten vanhentumisen johdosta häntä ei voida tuomita. Hänen mukaansa lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset voivat pysyä aikuisuuteen asti salassa, koska tekijä on usein lapselle tuttu ja läheinen aikuinen, jonka on helppo ristiriitaisessa tilanteessa manipuloida uhri vaikenemaan.

”Sekä mahdollisen uhrin että epäillyn oikeusturvan kannalta on tärkeää, että epäilyt voidaan oikeudessa selvittää. Oikeudenmukainen tuomio edistää myös uhrin toipumista kokemastaan. Vanhentumisajan poistamisella olisi lisäksi ennalta ehkäisevä vaikutus.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)