Verkkouutiset

Päivi Räsänen puolustaa SDP:n Huovista – ”ei edes ministeriön omien arvioiden mukaan”

Sisäministerin mukaan peruspalveluministeri Susanna Huovinen ei ole jarrutellut kodinhoidontukea koskevaa esitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen arvioi, että peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) ei ole jarrutellut kodinhoidontukea koskevaa esitystä. Räsäsen mukaan rakennepäätöstä kotihoidontuesta tehtäessä sovittiin, että hän saa olla mukana valmistelemassa lakiluonnosta.

”Tämä päätös ei ole toteutunut. Kristillisdemokraatit eivät ole hyväksyneet nyt lausuntokierroksella olevaa luonnosta kotihoidontuesta”, Räsänen kirjoittaa blogissaan.

Kristillisdemokraatit ovat hänen mukaansa esittäneet kompromissia, joka toteuttaisi sekä kotihoidontukea koskevan rakennepäätöksen että säilyttäisi perheiden valinnanvapauden ja vanhempien oikeuden työntekoon.

”Hoitovapaan kaavamainen puolittaminen ei edes ministeriön omien arvioiden mukaan merkittävästi lisäisi isien kotihoidon tuen käyttöä”, Räsänen toteaa.

Hänen mukaansa ministeriön laskelmat perustuvat siihen, että isät käyttäisivät lakimuutoksen jälkeen tukea nykyisen kuuden prosentin sijaan vain 10 prosenttia. Räsäsen mukaan myös Kuntaliitto on arvioinut, että 70 prosenttia nyt kotihoidon tuella olevista kaksivuotiaista menisi muutoksen jälkeen päivähoitoon.

”Suurin muutos ei tapahtuisi kotien sisäisessä hoitovastuussa, vaan hoitovastuun siirtymisestä kodeista kunnalliseen päivähoitoon.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)