Verkkouutiset

Päivi Räsänen: Auerin jutun esitutkinnan puutteet käytävä läpi

Sisäministeri Päivi Räsäsen mukaan Anneli Auerin murhajutun tuomiossa esitetyt poliisin esitutkintaan liittyvät ongelmat on voitava välttää tulevaisuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Päivi Räsänen edellyttää, että sisäministeriön poliisiosasto ja poliisihallitus yhdessä käyvät läpi poliisin nykyisen esitutkintaprosessin.

Vaasa hovioikeus arvostelee Anneli Auerin murhajuttua koskevassa tuomiossaan poliisin suorittaman esitutkinnan puutteita, erityisesti teknisen rikostutkinnan osalta.

Poliisin toimittamaan esitutkintaan on jo tehty muutoksia Anneli Auerin tapauksen jälkeen. Muutokset ovat johtuneet muun muassa poliisihallinnon organisaatiomuutoksista sekä esitutkintalain uudistumisesta.

”Esitutkintaprosessin toimivuuteen on kiinnitetty huomiota ja esimerkiksi Keskusrikospoliisin ja paikallispoliisin yhteistyötä on tehostettu”, Päivi Räsänen toteaa tiedotteessaan.

”Lisäksi nykyisissä aiempaa suuremmissa poliisilaitoksissa on enemmän asiantuntemusta ja osaamista tällaisten rikosten esitutkintaa varten. On kuitenkin tarpeen vielä kertaalleen hovioikeuden päätöksen valossa tarkastella, onko esitutkintaprosessin kehittäminen ollut riittävää”, ministeri Räsänen painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)