Verkkouutiset

KD:n Räsänen: ”Vapaavuoren perustelut olleet aika vakuuttavia”

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen valittelee, ettei TVO:n hanke ole edennyt suunnitellusti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen katsoo, että elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) perustelut Teollisuuden Voiman ydinvoimahankkeen jatkoajan hylkäämiselle ovat olleet ”aika vakuuttavia”.

Hän sanoo kuitenkin oman paneutumisensa aiheeseen olevan vielä kesken. Räsänen ei ainakaan tässä vaiheessa silti innostu SDP:n ajamasta jatkoajasta:

– TVO ei ole riittävän uskottavasti pystynyt kertomaan, riittääkö muutama vuosi lisää ja jos puhutaan viiden vuoden pidennyksestä määräaikaan, sehän on melkein kuin uusi periaatepäätös, Räsänen arvioi asiaa Verkkouutisille eduskunnassa.

Räsänen pitää valitettavana, ettei TVO:n ydinvoimahanke ole edennyt suunnitellusti. Hän ymmärtää myös näkemykset ydinvoiman lisätarpeesta:

– Kun katsotaan pitkällä tähtäimellä Suomen energiantarvetta, tiedetään, että ne kaksi myllyä tarvittaisiin. Se on se huoli tässä.

Toisen pienpuolueen RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund kommentoi aiemmin, ettei tyrmää täysin SDP:n ehdotusta, mutta luottaa lähtökohtaisesti Vapaavuoren harkintaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)