Verkkouutiset

Rakennusliitto ihmeissään: Pesulan rakennusurakka pienelle metallialan yritykselle

SAK:lainen Rakennusliitto ihmettelee päätöstä, jonka mukaan Sodankylän kunnan täysin omistama yhtiö on antanut suuren pesulan rakennusurakan pienelle metallialan yritykselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusliiton mukaan yrityssaneerauksessa oleva yritys on kertonut teettävänsä työt virolaisella alihankkijalla.

Sodankylän kunnan omistama Tähtikunta Oy on ilmoittanut perusteluksi sen, että metallialan yritys tekee urakan halvemmalla kuin paikalliset tai vakiintuneet rakennusalan yritykset.

– Metallialan yritys on toiminut pari vuotta lähinnä metallirakenteiden valmistajana ja viimeksi viime vuonna Pielaveden kunta joutui maksamaan firman 280 000 euron takauksen, jonka se oli antanut firman rahoitukseen, kertoo Rakennusliitto.

Sodankylän kunta on taannut 2,5 miljoonan euron lainan Tähtikunnalle, joka rakentaa uuden pesulan yksityiselle yritykselle.

Rakennusliiton mielestä Sodankylän kunta ja Tähtikunta eivät välttämättä ole arvioineet oikein urakkaan liittyvää riskiä.

– Näyttää pahasti siltä, että hanke tulee Sodankylän kuntalaisille kalliimmaksi kuin he uskovatkaan, arvioi Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi (vas.).

Hän huomauttaa, että rakennusalan työttömyys on tänä talvena poikkeuksellisen kovaa.

– Sitäkin taustaa vasten on kummallista, että kunnallinen yritys antaa tukensa hankkeelle, joka käyttää hyväkseen ulkomaista, halpaa työvoimaa, Harjuniemi toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)