Verkkouutiset

Entinen SDP-ministeri puhuu Helsingin uutisissa ”kokoomuksen ja poliisin napanuorasta”

SDP:n kansanedustajan Kari Rajamäen mielestä valta poliisissa on keskittynyt liikaa kokoomukselle ja poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle, kertoo Helsingin uutiset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliisihallitus eriytettiin ministeriön poliisiosastosta ministeri Anne Holmlundin (kok.) aikana. Helsingin uutisten mukaan poliisiylijohtajalla oli kiinteä yhteys ministeriin, sillä hänen poikansa Sami Paatero toimi Holmlundin erityisavustajana.

Rajamäki sanoo lehden haastattelussa, että pahimmillaan kokoomuksen ja poliisin napanuora voi herättää huolen poliisin riippumattomuudesta ja kansalaisten yleisen luottamuksen säilymisestä.

Rajamäki pelkää myös poliisimiesten määrän romahtavan muutamassa vuodessa tavoitteena pidetystä 7 700:sta jopa alle 7 000:n.

Hänen mielestään samaan aikaan poliisihallitusta on paisutettu, kun lakkautettujen poliisin lääninjohtojen henkilöstöä on ”imetty” sinne.

Paateron mukaan jopa noin 80 henkilölle on ”osin keinotekoisestikin järjestetty ylimmän johdon tehtäviä”.

Rajamäki oli sisäministerinä Anneli Jäätteenmäen hallituksessa vuonna 2003 ja Matti Vanhasen hallituksessa vuosina 2003–2007.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)