Verkkouutiset

Keskusta: Opetusministeri ulkoistaa itsensä säästöpäätöksistä

Keskustan koulutuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Tuomo Puumalan mielestä leikkaukset ovat väärä tapa koulutuksen uudistamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opetusministeri Krista Kiuru (sd.) tekee lauantain Helsingin Sanomissa tukun esityksiä suomalaisen koulutuksen tulevaisuudeksi. Tuomo Puumalan mielestä osa Kiurun tavoitteista on hyvinkin kannatettavia, mutta ”joutuu kuitenkin kysymään, miksi SDP ei ole toteuttanut esityksiä kuluneen vaalikauden aikana”.

– Sillä on ollut sekä opetusministerin että valtiovarainministerin tehtävät hallussaan. Toiseksi, opetusministeri jatkaa Helsingin Sanomissa hallituksen muidenkin ministereiden kyseenalaista tapaa ulkoistaa itsensä tehdyistä päätöksistä, Puumala kritisoi.

Hänen mukaansa koulutuspolitiikan iso linja viimeisten neljän vuoden aikana on ollut leikkaaminen ja koulutuksen keskittäminen.

– Koulutukseen eri asteilla kohdistuvat leikkaukset ovat yhteensä lähes kaksi miljardia euroa. Hallituksen toisen asteen koulutukseen suunnittelemat noin 260 miljoonan euron leikkaukset ovat viimeisin osoitus koulutuksen keskittämisestä suuriin yksiköihin, Puumala katsoo.

Hänen mukaansa keskustan vaihtoehto lähtee toiselta perustalta kuin Kiurun ja hallituksen.

– Me haluamme uudistaa koulutuksen sisältöjä, antaa koulutuksen järjestäjille enemmän päätösvaltaa, lisätä eri asteen oppilaitosten välistä yhteistyötä, edistää rohkeasti etäopetusta ja –opiskelua sekä muuta digitalisoitumista, parantaa kouluviihtyvyyttä sekä vähentää koulutyöhön liittyvää byrokratiaa etenkin opettajien työssä, Puumala lupaa.

– Järkeistämistä varmasti tarvitaan, mutta parasta säästämistä on hallinnon tehostaminen ja byrokratian purkaminen, ei koulujen ja oppilaitosten sulkeminen ja opetustyöstä leikkaaminen, hän jatkaa.

Keskusta esittelee omat koulutuspoliittiset linjauksensa helmikuun alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)