Puuliitto hyväksyi metsäkonealalle uuden työehtosopimuksen

Metsäkonealalle on hyväksytty uusi työehtosopimus.

  • LKS 20141121 LKS 20080926 : Metsäkone kasaa tukkipinoja Paltamossa Kainuussa. ... A loader moves logs at tree felling area in Paltamo, Finland. LEHTIKUVA Vesa Moilanen

    Metsäkonealan palkkoja nostetaan.

    ()

Puuliiton hallitus on hyväksynyt perjantaina 8.1. saavutetun työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisen neuvottelutuloksen metsäkonealan uudeksi työehtosopimukseksi. Sopimuskausi jatkuu vuoden 2017 tammikuun loppuun.

Palkkoja korotetaan sopimuskauden alussa yleiskorotuksella, jonka suuruus on kymmenen senttiä tunnilta. Myös neuvotteluissa kiistan aiheena olleesta palkkarakennekysymyksestä saavutettiin ratkaisu.

– Sopimusta voidaan pitää Puuliiton neuvotteluille asettamien tavoitteiden mukaisena ja siksi tyydyttävänä, puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari toteaa tiedotteessaan.

Nilosaaren mukaan palkkojen yleiskorotus on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.