Metsäkonealan työntekijät: Seitsemän vuoden vastaantulo keskitetyissä palkkaratkaisuissa saa riittää

Teollisuusliiton tulevat avaukset palkkamallista on otettava työnantajaleirissä vakavasti vastaan, vaativat metsäkonealan työntekijät.

  • LKS 20150108  20100520 Metsäkone kasaa tukkipinoja Paltamossa Kainuussa. ... A loader moves logs at tree felling area in Paltamo, Finland.  LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    ()

Metsäkonealan ja puutavaraterminaalien työntekijät olivat Puuliiton mukaan yhtä mieltä tulevista palkkaneuvotteluista viime lauantaina järjestetyssä metsäkonealan valtakunnallisessa kokouksessa Imatralla.

"Seitsemän vuoden vastaantulo keskitetyissä palkkaratkaisuissa saa riittää. Liittokohtaiset metsäkonealan palkkaneuvottelut vuoden 2018 alussa ovat kaikkien metsäkonealalla ja puutavaraterminaaleissa ahertavien työntekijöiden yhteinen toive", kokouksen kannanotossa todetaan.

"Teollisuusliiton tulevat avaukset palkkamallista on otettava työnantajaleirissä vakavasti vastaan. Vientiteollisuuden palkkakehityksellä tulee olemaan merkittävä asema tulevaisuuden työehtosopimuksien palkankorotustasoa määriteltäessä."

Puuliitto kertoo tiedotteessaan lisäksi, että uuden Teollisuusliiton syntyminen Puuliiton, Team Teollisuusalojen ammattiliiton ja Metalliliiton fuusion tuloksena on kaikkien metsäkonealalla ja puutavaraterminaaleissa työskentelevien mieleen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.