Vladimir Putin: Venäjän viholliset aikovat vaikuttaa vaaleihimme

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää Venäjän vihollisten toimia suorana uhkana valtion suvereniteetille.

  • LKS 20150616 - Russian President Vladimir Putin during meeting with Finnish President Sauli Niinistö (not in picture) at the Novo-Ogaryovo residence, outside of Moscow, Russia on June 16 2015. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Vladimir Putin.

    ()

Vladimir Putin varoitti puheessaan Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n virkailijoille, että Venäjän viholliset aikovat puuttua Venäjän vaaleihin ensi syksynä. Hänen mukaansa ulkomaiset tiedustelupalvelut ovat lisänneet toimintaansa Venäjällä. Presidentin mukaan FSB:n tehtävänä on estää ulkopuolisten toimijoiden yritykset puuttua vaaleihin ja Venäjän politiikkaan.

– Tämä on suora uhka suvereniteetillemme ja meidän on vastattava siihen sopivalla tavalla, Putin sanoi FSB:n johtokunnan kokouksessa.

FSB:n tehtävänä on Putinin mukaan estää sellaisten tahojen toiminta, jotka yrittävät tai "saattavat yrittää" käyttää nationalistisia, ulkomaalaisvihamielisiä, radikaaleja viestejä yhteiskunnan hajottamiseen.

– Kaikkien olisi syytä tietää, että puolustamme etujamme aggressiivisesti lakiemme mukaisesti, Putin sanoi.

Venäjän parlamentin alahuoneen, duuman, vaalit järjestetään 18. syyskuuta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.