Verkkouutiset

Vladimir Putin Punkaharjulla: Annamme suuren arvon Suomen itsenäiselle ulkopolitiikalle

Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin keskusteli tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa ulkopolitiikan kysymyksistä hotelli Punkaharjussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Annamme suuren arvon sille, että suomalaiset kumppanit pyrkivät kehittämään itsenäistä, tasapainotettua ulkopolitiikkaa, Vladimir Putin totesi lehdistötilaisuudessa Hotelli Punkaharjussa, Punkaharjulla tavattuaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön.

Putin totesi, että Venäjän mielestä Suomen ”itsenäinen ulkopolitiikka” on ”tärkeä vakauden tekijä Pohjois-Euroopassa”.

– Olemme valmiit jatkamaan vuoropuhelua Suomen ja muiden kiinnostuneiden valtioiden kanssa asioista, jotka liittyvät turvallisuuden tason nostamiseen Itämerellä, Putin totesi.

Putin ja Niinistö keskustelivat tapaamisessaan myös Ukrainan tilanteesta. Putin sanoi kertoneensa Niinistölle laajasti siitä, mikä ”koskee Ukrainan sisäistä kriisiä”.

Presidentit eivät ehtineet vielä keskustella Syyrian tilanteesta, mutta Niinistö totesi, että siitä ehtii vielä keskustella laivamatkalla Savonlinnaan ja mahdollisesti myöhemmin illalla. Putin lupasi, että aiheesta ”todella vielä puhutaan”. Hän kertoi luvanneensa selostaa tilannetta yksityiskohtaisesti Niinistölle.

– Juuri nyt voin sanoa, että lähdemme siitä, että tärkeintä on lopettaa verenvuodatus ja luoda suhteet kestävälle poliittiselle sovinnolle, Putin sanoi.

– Sen jälkeen syyrialaisten pitäisi laajan vuoropuhelun ja YK:n tukemina turvallisuusneuvoston päätöslauselman pohjalta päättää, millaisessa maassa he haluavat elää, Putin jatkoi.

Putin kiitteli lehdistötilaisuudessa tasavallan presidentti Niinistön ajatuksia ympäristönsuojelun alan yhteistyön kehittämisestä arktisella alueella.

Venäjän federaation presidentti halusi puheenvuoronsa lopuksi kiittää suomalaisia ystävällisestä vastaanotosta, jonka hän sai saapuessaan autosaattueessa Punkaharjulle.

– Monet vilkuttivat minulle ystävällisesti. En voi tervehtiä heitä kaikkia henkilökohtaisesti, mutta käytän hyväksi tätä tilaisuutta ja joukkotiedotusvälineiden kautta haluaisin myöskin lähettää heille kaikille terveiset, Putin sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)