Verkkouutiset

Puolustusministeri Jussi Niinistö: Varuskuntien merkitystä ei pidä aliarvioida

Puolustusministeri Jussi Niinistö korosti puolustusvoimien toimintakyvyn ylläpitämisen tärkeyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) korosti lauantaina Uudenmaan 33. Maanpuolustuspäivässä Keravalla puolustusvoimien toimintakyvyn ylläpitämisen tärkeyttä ja suomalaisten maanpuolustustahdon merkitystä.

Niinistö harmitteli puolustusvoimauudistuksen ja budjettileikkausten samanaikaisuutta.

– On valitettavaa, että viime vuosina toteutettu puolustusvoimauudistus jouduttiin toteuttamaan samanaikaisesti edellisen hallituksen tekemien mittavien budjettileikkausten kanssa. Nyt meidän on kriittisesti arvioitava näitä kovien säästöpaineiden alla tehtyjä ratkaisuja, Niinistö sanoi.

Esimerkiksi varuskuntien määrä ja sijainti ovat sellaisia kysymyksiä, joita joudutaan hänen mukaansa tulevaisuutta silmällä pitäen tarkastelemaan.

– Karsimisen seurauksena olemme nyt päätyneet tilanteeseen, jossa meillä on kokonaisia maakuntia ilman omaa varuskuntaa. Mielestäni se ei ole hyvä asia. Jokainen ymmärtää, ettei Suomea puolusteta varuskunnista käsin, mutta ei pidä aliarvioida niiden merkitystä maanpuolustustahdon ylläpitämisessä, Niinistö totesi.

Jussi Niinistö kuitenkin painotti, että säästöistä ja materiaalipuutteista huolimatta Suomen puolustus on vankalla pohjalla. Hän kuitenkin muistutti, että reservin osaamisesta on huolehdittava.

Puolustusministeri myös nosti esille vapaaehtoisen maanpuolustustyön tärkeyden ja kiitti ja kannusti vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön osallistuvia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)