Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Vahvat oluet ruokakauppoihin

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa vahvat oluet ruokakauppoihin.

  • LKS 20160123 LKS 20150514 // 20130821  Olutvalikoimia ruokakaupassa. ... Beer at a supermarket. LEHTIKUVA / TROND H. TROSDAHL

    Perussuomalaiset sallisi alkoholin myynnin vähittäiskaupoissa kello 7-23.

    ()

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä hyväksyi perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk.) alkoholipolitiikkaa koskevat esitykset. Lisäksi puolue linjasi olevansa valmis useisiin uudistuksiin.

Perussuomalaisten mukaan vähittäiskaupoissa myytävän alkoholin vahvuusraja pitäisi nostaa 8,5 prosenttiin (nyt 4,7 %), alkoholin myynti vähittäiskaupoissa sallittaisiin klo 7-23, alkoholin ravintolamyynnin arvonlisävero olisi laskettava 14 prosenttiin (nyt 24 %) ja pienpanimoille olisi sallittava ulosmyyntioikeus samoin edellytyksin kuin vähittäiskaupalle.

Niin ikään olisi sallittava alkoholin vientiin liittyvä mainonta ja markkinointi sekä kotimaisten yrittäjien verkkokauppa ulkomaille. Myös muuten kuin käymisteitse valmistettujen alkoholijuomien myynti tulisi sallia vähittäiskaupoissa.

– Perussuomalaiset haluaa nykyistä vapaampaa alkoholipolitiikkaa. Vahvat oluet, siiderit ja lonkerot ovat puolestamme tervetulleita kauppojen hyllyille, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.

– Mennään suomalainen työ edellä. Pienpanimot ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Tuetaan tätä kehitystä. Kotimaista laatuolutta lähikaupan hyllyltä on meidän tavoitteemme, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ritva Elomaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.