PS:n Ruoho ottaisi vastaanottokeskusten perustamisen pois yrityksiltä

Kansanedustaja Veera Ruohon (ps.) mielestä vastaanottokeskusten perustaminen pitäisi ottaa pois yrityksiltä.

  • LKS 20160214 - Tornion turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus 24. tammikuuta 2016. ... Refugee reception centre in northern town of Tornio, Finland on January 24, 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Tornion turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus.

    ()

Veera Ruohon mukaan turvapaikkakriisi houkuttaa yrityksiä hyötymään tilanteesta.

– Suomi on ollut takki levällään ja täysin valmistautumaton tällaiseen kansainvaellukseen. Aikaisemmat hallitukset ovat naivisti tuudittautuneet maahanmuuttotilanteen muuttumattomuuteen. Kriisistä on tulossa Suomelle pelkästään tänä vuonna ainakin miljardin lasku. Pitää olla tarkka, mihin jokainen sentti käytetään, sanoo Ruoho.

Sisäministeriössä arvioidaan parhaillaan vastaanottokeskuksia, niiden käytäntöjä muutetaan ja osa keskuksista suljetaan.

– Samalla lainsäädäntöä voitaisiin muuttaa niin, että vain yleishyödylliset, rajatun voitonjaon yhtiöt ja julkiset toimijat pääsisivät perustamaan keskuksia, vaatii Ruoho.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.