Verkkouutiset

PS:n Pirkko Mattila: Yksityiset turvallisuuspalvelut ja täydennyspoliisi eivät ole ratkaisu

Lyhykäisyydessäkin sisäisen turvallisuuden selonteko antaa kaunistelemattoman kuvan suomalaisten turvallisuusviranomaisten työmaasta, sanoo kansanedustaja Pirkko Mattila (ps.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Viranomaisten voimavarat ovat valtion taloudellisen tilanteen takia niukat, mutta onneksi vielä riittävät, Pirkko Mattila sanoi perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa valtioneuvoston selonteosta sisäisestä turvallisuudesta eduskunnan keskustelussa tiistaina.

– Jos haluamme säilyttää Suomen yhtenä maailman turvallisimmista maista, niin suunta ja linja on pidettävä kirkkaana. Sisäisen turvallisuuden resurssit tulee turvata, vaikka niukkoina aikoina se on haasteellista, Mattila jatkoi.

Hänen mukaansa tämä ei tarkoita panostusta vain ja ainoastaan perinteisiin turvallisuudesta vastaaviin viranomaisiin. Satsauksien perusteissa pitää olla laajaa ymmärrystä kaikista niistä seikoista, joista turvallisuus ihmisten arjessa muodostuu.

Perussuomalaisten mielestä sisäisen turvallisuuden strategian yksi pääkohdista täytyy olla viranomaisyhteistyön kehittäminen.

– Nykyiset ja tulevat tuvallisuusuhat nimittäin ovat poikkihallinnollisia, jos näin voi sanoa, monia eri organisaatioitamme koskevaa.

Laajempaa sisäisen turvallisuuden strategiaa laadittaessa on Mattilan mukaan otettava huomioon kansalaisten kokemus turvallisuudesta.

– Miten arjen turvallisuus koetaan eri puolilla Suomea – lähiöistä harvaanasutulle maaseudulle ja miten erilaisten, eri-ikäisten ihmisten turvallisuus taataan – turvallisesta koulutiestä aina arvokkaaseen vanhuuteen?

Niin ikään sisäistä turvallisuutta koskevia haasteita tulee rajojemme ulkopuolelta. Terroriuhan kasvu Euroopassa ja viime kesänä alkanut laajamittainen turvapaikanhakuprosessi haastavat turvallisuuttamme.

– Viranomaistemme on löydettävä ratkaisukeinot, vaikka heillä ei ole pääsyä näiden ongelmien alkulähteille. EU:n vuotavat ulkorajat ovat vaikuttaneet poikkeuksellisella tavalla Suomen rajojen sisäpuolelle. Myös itärajan kautta tulleet turvapaikanhakijat ovat olleet käytännössä ennennäkemätön ilmiö, Mattila sanoi.

Perussuomalaisten mukaan Suomessa viranomaiset vastaavat sisäisestä turvallisuudesta ja näin on oltava jatkossakin.

– Yksityiset turvallisuuspalvelut ja täydennyspoliisi eivät ole ratkaisu pitkäaikaisten ongelmien edessä. Olemme menossa väärään suuntaan, jos kansalaiset harkitsevat yksityisten turvallisuuspalveluiden ostamista, koska epäilevät mediasta saamansa käsityksen perusteella, että poliisi tulisi liian myöhään heidän avukseen, Mattila totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)