PS:n puoluesihteeri: Maatalousyrittäjien noustava kapinaan EU-byrokraattia vastaan

Maataloutemme ahdinko on seurausta EU:n maatalouspolitiikasta, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

  • LKS 20151026  LKS 20150205 Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Työmiehen tuumaustunti -tapahtumassa Helsingissä 5. helmikuuta 2015. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

    ()

– Koko unionin alueelle on rakennettu yhtäläinen maatalouspolitiikka, jota on noudatettava Välimereltä Inarin järvelle. Byrokraattien alttarille on uhrattu unionin pohjoisten alueiden kansallinen huoltovarmuus. Menneen ajan EU-vetoisella byrokraattisella holhoamisella on rakennettu kallis, jäykkä ja mammuttimainen tarkastusbyrokratia, hän sanoo.

Riikka Slunga-Poutsalon mielestä yhtäläiset elintarvikesäännöstöt aiheuttavat ainoastaan ylimääräisiä kuluja suomalaisille maatalousyrittäjille.

– Kylmäketjusäännökset suomalaiseen ilmastossa ovat EU-ajattelutavan älyttömyyden huipentuma, korosti puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo.

Hänen mukaansa suomalaisten maatalousyrittäjien kustannuskilpakyvyn kohentamiseksi perussuomaliset tulevat normipurkutalkoissa vaatimaan turhien EU-säännösten ja kontrollien purkamisia kansallisilla päätöksillä.

(Juha) Sipilän hallitus ei saa antaa maataloustilojen mennä vasaran alle vedoten EU-säätelystä aiheutuviin tietokonevirheisiin. Maatalousyrittäjälle on maksettava tukirahat välittömästi ja mahdolliset tukien oikaisut voidaan tehdä tulevilla kasvukausilla. Nyt on ”kontrollifriikkien” joustettava, koska suomalaiset pankinjohtajat eivät suostu joustamaan velkojen lyhennysohjelmissa.

Slunga-Poutsalon mukaan suomalaisen maatalouden tulevaisuus turvataan vasta, kun maatalous on vapautettu sekä unionin että Eviran ikeestä.

– Maatalousyrittäjien on nyt noustava kapinaan EU-byrokraattia vastaan. Tässä kapinaliikkeessä ovat perussuomalaiset varmasti maatalousyrittäjien tukena, sanoo Slunga-Poutsalo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.