Verkkouutiset

Perussuomalaiset: Suomen kantokyky selvitettävä

Perussuomalaisten mukaan hallituksen kärkihankkeet uudistavat Suomea vastaamaan 2000-luvun haasteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa puitiin keskiviikkona hallituksen kärkihankkeita. Perussuomalaisten mukaan ne tukevat uusien työpaikkojen luomista Suomeen.

”Kaikki työn tarjontaa, yrittäjyyttä ja elinkeinorakenteen monipuolistumista edistävät hankkeet ovat ensiarvoisen tärkeitä. Tavoitteena on viennin elvyttäminen”, perussuomalaisten ryhmäpuheen pitänyt kansanedustaja Juho Eerola totesi.

Hänen mukaansa hallitus on nyt aloittanut täsmätoimet viennin edistämiseksi.

”Hallitus on päättänyt pääomittaa Finnfund-kehitysrahoitusyhtiötä ensi vuonna 130 miljoonalla eurolla. Tavoitteena on Suomen viennin kasvattaminen kehittyvien maiden markkinoilla. Lisäksi Suomen viennin kannalta keskeisten maiden lähetystöihin palkataan kaupallisen alan erityisosaajia”, Eerola sanoi.

Eerola nosti esiin myös Suomen metsistä löytyvät resurssit.

”Nestemäisten biopolttoaineiden ja biokaasun tuotantoa sekä näihin liittyvän teknologian kehittämistä tuetaan merkittävällä panostuksella, koska tällä alalla hallitus näkee suuria kasvun mahdollisuuksia. Samalla tällä pystytään lisäämään maatalouden ravinne- ja energiaomavaraisuutta.”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä hallituksen päätös kuroa liikenneverkon korjausvelkaa tukee metsätalouden kärkihankkeita erinomaisesti.

”Ilman kunnossa olevia teitä ei puu eikä biomassa kulje”, Eerola totesi.

Askel kohti vapaaehtoista ruotsia

Perussuomalaiset ovat Juho Eerolan mukaan tyytyväisiä siihen, että opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan kärkihankkeisiin on sisällytetty alueelliset kielikokeilut ja koulutusviennin edistäminen.

”Toisen kansallisen kielen opiskelun sijaan mahdollistetaan jonkin muun kielen opiskelu. Perussuomalaiset pitävät tätä hyvänä ensi askeleena kohti ruotsin kielen täyttä vapaaehtoisuutta.”

Eerola kiitteli myös lukukausimaksujen asettamista EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille.

”Hyvänä asiana pidämme myös sitä, että kärkihankkeilla edistetään korkeakouluopiskelijoiden mahdollisuuksia opiskella myös kesäisin ja peruskoululaisten mahdollisuuksia liikkua tunti jokaisena koulupäivänä”, Eerola sanoi.

Perussuomalaisten mukaan SOTE-uudistus tulee olemaan yksi tämän hallituskauden suurimmista ponnistuksista. Sen huolellisen toteuttamisen lisäksi perussuomalaiset pitävät tärkeänä sosiaaliturvajärjestelmän perkaamista.

”Käsillä oleva pakolaiskriisi edellyttää maahanmuuton kustannuksiin liittyvän selvityksen ja mahdollisten uudistusten tekemistä mahdollisimman nopealla aikataululla. On selvitettävä, mikä on yhteiskuntamme kantokyky”, Eerola totesi.

Eerolan mukaan perussuomalaisissa tervehditään tyytyväisinä niitä kärkihankkeita, joiden avulla pyritään parantamaan niin lapsi- ja perhepalveluita, ikäihmisten koti- ja omaishoitoa kuin osatyökykyisten työllistymismahdollisuuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)