Verkkouutiset

Juho Eerola arvostelee kansalaisaloitetta ulkomaalaisten rikollisten karkottamisesta

Eduskunta päättää ulkomaalaisten rikollisten karkottamista koskevan kansalaisaloitteen kohtalosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallintovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerolan (ps.) mukaan aloitteessa ehdotettu lainsäädäntö löysentäisi nykyistä linjaa, vaikka aloitteentekijöiden tarkoitus on ollut päinvastainen. Hallituksen strategisessa ohjelmassa pyritään päinvastoin nopeuttamaan karkotuksia.

Eerolan mukaan maamme voimassa oleva lainsäädäntö on tiukempi kuin kansalaisaloitteessa valmisteltavaksi ehdotetut toimenpiteet.

– Voimassaolevan lainsäädännön perusteella karkottaminen voi tapahtua rikosoikeudellisesti arvioiden suhteellisen vähäisistäkin teoista. Pelkkä sakkorangaistuskin voi riittää, hän toteaa tiedotteessaan.

Hallintovaliokunta ei pidä perusteltuna rikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkottamisen vaikeuttamista nykyisestään.

– Törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikoksen uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistamista nopeutetaan. Hallitus antaa esityksen eduskunnalle kevätistuntokaudella 2017, Eerola sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)