Verkkouutiset

”Perustuslaissa ei lue, että on pakko opiskella ruotsia” – PS arvostelee kielikokeilun viivyttelyä

Hallitusohjelmaan kirjatun alueellisen kielikokeilun toteuttaminen on viivästynyt. Perussuomalaisten mukaan viivästymisen syyksi on esitetty perustuslaillisia ongelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Vapaan kielikokeilun piti olla eduskunnassa jo viime keväänä ja se ei siellä ollut, perussuomalaisten eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Ritva Elomaa sanoi ryhmän kesäkokouksen yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Porissa maanantaina.

Hallituksen on ollut tarkoitus toteuttaa kokeilu, jossa alueellisesti voitaisiin kokeilla kielivalikoiman laajentamista peruskouluissa ilman velvoitetta toisen kansalliskielen opiskeluun.

Elomaan mukaan perussuomalaisten korviin on kantautunut, että viivästyksiä selitettäisiin perustuslaillisilla ongelmilla. Hän ihmettelee, miten vapaa kielivalinta kouluissa voisi olla perustuslain mukaan ongelmallista.

– Siellähän ei lue perustuslaissa mitään, että on pakko opiskella ruotsia tai ylipäänsä mitään kieltä, Elomaa huomautti.

Hänen mukaansa perussuomalaiset katsovat nyt muiden hallituspuolueiden, kokoomuksen ja keskustan, suuntaan.

– Vaadimme että kokeilu käynnistetään viimeistään vuoden päästä, Elomaa sanoi.

Hän muistutti, että perussuomalaisilla ei ole mitään ruotsin kielen oppimista vastaan. Sen sijaan suomalainen elinkeinoelämä edellyttää hänen mielestään useiden kielien, kuten venäjän, saksan, ranskan ja espanjan osaamista.

Lisäksi Elomaa huomautti, että vapaaehtoisuus saattaisi myös lisätä ruotsin kielen suosiota.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)