Verkkouutiset

Professorit ja tieteentekijät pitävät tutkimusrahoituksen käännettä tärkeänä

Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto pitävät hallituksen puoliväliriihessä tehtyä tutkimusrahoituksen suunnanmuutosta tärkeänä ja välttämättömänä, mutta rahoittamisen taso jäi liittojen mielestä melko vaatimattomaksi
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Professoriliitto ja Tieteentekijöiden liitto kertovat odotustensa olleen suuremmat etenkin yliopistojen pääomittamisen osalta, mutta hallitus päätti suunnata panostukset Tekesin ja Suomen Akatemian kautta.

Tieteentekijöiden liiton puheenjohtajan Petri Koikkalaisen mukaa panostukset tutkimukseen ovat pienempiä kuin toivottiin, mutta ennen kaikkea on tärkeää, että suunta on vaihtunut maltillisiin lisäyksiin.

– Yliopistojen ahtaalle joutuneiden perustehtävien kehittämistä tämä raha ei vielä suoraan auta, sillä se ei tule yliopistoille tulossopimusten kautta perusrahoituksena, vaan menee erikseen valittaville lippulaivainstituuteille, Koikkalainen toteaa.

Myös Professoriliiton puheenjohtajan Kaarle Hämerin mielestä yleinen henki on nyt tutkimusmyönteisempi. Hän uskoo sen vaikuttavan positiivisesti yliopistojen ilmapiiriin ja sitä kautta tulokseen.

– Laatuun perustuva rahoitus on linjaltaan oikein ja lisärahoituksen tulee tukea erityisesti perustutkimusta, joka on tulevaisuuden rakentamisen kannalta yliopistojen keskeinen tehtävä, Hämeri huomauttaa.

Tieteentekijöiden liitto ja Professoriliitto pitävät välttämättömänä, että hallitus palaa yliopistojen ja tutkimuksen rahoittamiseen ensi syksyn budjettiriihessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)