Verkkouutiset

Oikeus hylkäsi Prolle ja Antti Rinteelle esitetyt vahingonkorvausvaatimukset – sakot tuli

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kiirastorstaina Pron aiemmalta puheenjohtajalta Antti Rinteeltä (sd.) ja Ammattiliitto Prolta yhteisvastuullisesti vaaditut noin 700 000 euron korvaukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Päätös on hyvä. Nyt liiton johtaja vastaa lakoista, jotta yksittäisen jäsenen ei tarvitse asettua yksin suuryritystä vastaan, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen (sd.).

Oikeus totesi, ettei työnseisauksen järjestämisestä sopimuksettomana aikana voi seurata vahingonkorvausvelvollisuutta, sillä se rajoittaisi lakko-oikeutta radikaalisti.

– Vahingonkorvaukset johtaisivat kestämättömään tilanteeseen. Jos vahingonkorvausvaatimus voidaan esittää tällaisessa tapauksessa liiton puheenjohtajaa vastaan, se ei voisi olla vaikuttamatta kollektiiviseen sopimustoimintaan, jonka yksi osa on oikeus lakkoilla, sanoo Malinen.

Työnantajapuoli velvoitettiin korvaamaan Rinteen ja Pron oikeudenkäyntikulut.

Rinne tuomittiin ilmoituksen laiminlyönnistä

Työnantajajärjestö Metsäteollisuus ry:n ja sen 12 jäsenyritystä vaativat Helsingin käräjäoikeudessa rangaistusta Antti Rinteelle työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi tänään Rinteen ennakkoilmoituksen laiminlyönnistä 20 päiväsakkoon.

Rinne toimi keväällä 2011 Ammattiliitto Pron puheenjohtajana ja hän teki päätöksen aikaistaa ilmoitettuja lakkoja.

Rinteen asiamies, Pron lakimies Kari Tiainen kertoo Rinteen olevan tyytymätön sakkotuomioon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)