Verkkouutiset

Pro odottaa hallitukselta määrätietoista tukea talouden elpymiselle

Ammattiliitto Pro kehottaa Suomen hallitusta tekemään tulevassa puoliväliriihessä päätöksiä, joilla tuetaan ennakoitua talouskasvua tulevina vuosina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen pitää Pron mukaan tukea globaaleihin megatrendeihin kuten kaupungistumiseen, digitalisaatioon ja robotisaatioon liittyvän liiketoiminnan edellytyksiä.

Pron puheenjohtajan Jorma Malisen mukaan hallituksen pitää keskittää käytettävissä oleva liikkumavara strategisesti järkevällä tavalla luomaan uutta kasvua ja työllisyyttä.

– Viestimme on selvä: nupullaan olevaa talouden elpymistä on nyt tuettava määrätietoisesti. Meillä on paljon kirittävää, jotta saavuttaisimme keskeiset kilpailijamaamme. Tätä tilaisuutta ei saa hukata keskittymällä lillukanvarsiin, vaan fokuksen tulee olla siellä mistä voimme saada kasvua nyt ja varsinkin tulevaisuudessa, Malinen huomauttaa liiton tiedotteessa.

Pron toimenpidelistalla ovat muun muassa älyteollisuusohjelma ja kiertotalouden edistäminen, rahoituksen palauttaminen Tekesille ja aikuisten muuntokoulutukselle, työaikapankkien kehittäminen ja palkkatuen korottaminen.

Lisäksi alakohtaisilla hyvinvointihankkeilla tulisi kasvattaa tuottavuutta, ja työnantajakustannukset vanhempainvapaista pitäisi tasata.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)