Verkkouutiset

”Meillä ei ole mitään syytä tavoitella Viron tai Ugandan työmarkkinamalleja”

Teollisuuden palkansaajien mielestä on hyvin tarkoitushakuista tehdä kansainvälisistä kilpailukykyvertailusta johtopäätös, jonka mukaan suomalaista työmarkkinajärjestelmää tulisi radikaalisti muuttaa
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuuden palkansaajien mukaan Suomen viiteryhmä kilpailukykyvertailuissa on oikea.

– Julkisen keskustelun näkökulma kansainväliseen kilpailukykyyn ja työelämän oikeuksiin on vinoutunut, Teollisuuden palkansaajien TP:n puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa tiedotteessaan.

Keskiviikkona vietetään Kunnon työn päivää. Malisen mukaan ongelma ei ole se, että Suomessa ja parissakymmenessä muussa maassa kohdellaan työntekijöitä säädyllisesti, vaan se, että suuressa osassa maailmaa ihmisarvoa poljetaan säälimättä.

TP pitää hyvin tarkoitushakuisena kansainvälisistä kilpailukykyvertailusta tehtyä johtopäätöstä, jonka mukaan suomalaista työmarkkinajärjestelmää tulisi radikaalisti muuttaa.

– Esimerkiksi viime viikolla julkaistussa Maailman talousfoorumin vertailussa Suomi sijoittui kokonaistarkastelussa maailman kahdeksanneksi kilpailukykyisimmäksi maaksi. Työmarkkinoiden tehokkuudessa Suomi sijoittui muun muassa Saksan edelle, TP:n tiedotteessa kerrotaan.

– Yhdessä uudistamiseen tulee tietysti aina olla valmis. Meidän tulee elää ajassa ja kyetä parantamaan järjestelmäämme. Samalla täytyy muistaa, että esimerkiksi palkanmuodostuksen joustavuudessa olemme täysin oikeassa viiteryhmässä: Itävallan, Saksan ja Ruotsin hyvässä seurassa, varapuheenjohtaja Pertti Porokari toteaa.

– Meillä ei ole mitään syytä tavoitella Viron, Latvian, Ugandan, Arabiemiraattien tai Hongkongin ja Singaporen työmarkkinamalleja, vaan päinvastoin tukea näitä maita luomaan järjestelmiä, jotka huomioisivat myös niissä asuvien tavallisten ihmisten tarpeet nykyistä paremmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)