Verkkouutiset

”Hyväosaiset voivat piilottaa merkittävän osan omaisuudestaan verottajalta”

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malisen (sd.) mukaan esitys hallintarekisterien käyttöönotosta murentaa kansalaisten uskoa oikeusvaltioon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ammattiliitto Pro vaatii hallintarekisteriesityksen lähettämistä uudelle lausuntokierrokselle. Puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan lain toteutuessa valtion on arvioitu menettävän sen myötä 300–600 miljoonan verotulot ja yhteiskunnan kahtiajako syvenee entisestään.

– Hyväosaiset voivat piilottaa merkittävän osan omaisuudestaan verottajan ulottumattomiin, ja heille mahdollistuu laillinen veronkierto. Samalla tavalliset ihmiset saavat kantaa nykyistä suuremman osan verotaakasta heihin kohdistuvien lisääntyvien leikkausten päälle, Malinen toteaa tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on korostanut puheenvuoroissaan yhteistä vastuunkantoa.

– Onko tämä hänen näkemyksensä oikeudenmukaisuudesta, jos yhden kansanosan annetaan ryöstää yhteisestä potista?

Malisen mukaan hallituksen perustelut hallintarekisterin käyttöönotolle ontuvat pahasti ja vaikuttavat paikoin jopa tahalliselta harhaanjohtamiselta. Väite siitä, että EU:n vaatimuksesta Suomeen pitää säätää laki hallintarekistereistä, on Malisen mukaan osoitettu perättömäksi.

Kyse ei hänen mielestään myöskään voi olla kustannuksista. Viimeisten vuosien osingonjakovimmassa osakkeiden asianmukaisiin selvittämis- ja säilyttämiskustannuksiin on varmasti ollut varaa.

– EU tavoittelee rahanpesun, veronkierron ja harmaan talouden torjunnan tehostamista. Myös OECD ja G20 ovat kertoneet tavoittelevansa Suomen nykyisenkaltaista avointa ja suoraa omaisuuden hallintaa. Hallituksemme toimii päinvastoin ja alistaa itsensä pidäkkeettä pääomapiirien intressien jatkeeksi, Malinen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)