Verkkouutiset

Sisäministeri Paula Risikko ja irakilainen varaministeri neuvottelivat yhteistyösopimuksesta

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) ja Irakin siirtolaisuusasioiden varaministeri Jassim Al Attiyah neuvottelivat yhteistyösopimuksesta Helsingissä tiistaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ministerit jatkoivat tapaamisessaan keskustelua maiden välisestä yhteistyösopimuksesta, jonka osana on tarkoitus kehittää paluuyhteistyötä. Suomi ja Irak ovat neuvotelleet paluuyhteistyöstä syksystä 2015 alkaen.

Viime vuonna Suomesta Irakiin palasi vapaaehtoisesti hieman yli 1500 turvapaikanhakijaa kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö IOM:n tuella. Lisäksi noin 1400 palasi poliisin organisoimilla vapaaehtoisen paluun lennoilla.

– Molempien maiden ensisijaisena tavoitteena on, että paluu tapahtuu vapaaehtoisesti. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden osalta meidän tulee kuitenkin löytää kestävä ja toimiva ratkaisu yhdessä Irakin viranomaisten kanssa, Paula Risikko sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)