Verkkouutiset

Postilakot päättyvät – sovintoehdotus hyväksytty

Valtakunnansovittelija Minna Helle sai Postialan työehtokiistassa hyväksyvät vastaukset sovintoesitykselleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtakunnansovittelija Minna Helle twiittasi lakkojen päättymisestä maanantaina iltapäivällä:

”Posti-kiistaan löytyi ratkaisu. @PAU_liitto ja @PALTAry ovat hyväksyneet sovintoehdotuksen. Lakot päättyvät ja tukilakkojen uhat väistyvät”.

Palvelualojen työnantajaliiton Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarton mukaan saavutettua ratkaisua voi pitää tyydyttävänä.

– Se on askel oikeaan suuntaan, jotta Posti voi uudistua ja turvata kilpailukykynsä alan vaikeassa murroksessa, Aarto järjestönsä tiedotteessa.

Palta pitää hyvänä, että ratkaisun myötä ulkopuolisen työvoiman käyttörajoitukset ja muutosturvaa koskevat määräykset poistuvat.

– Tähän asti Postilla on ollut käytännössä täyskielto ulkopuolisen työvoiman käytölle postityössä. Jatkossa Posti on samanarvoisessa asemassa kilpailijoiden kanssa, Aarto kertoo.

Tulevaisuudessa Posti tukee Uusi polku -ohjelmalla niitä, joiden työura Postissa päättyy. Aarton mielestä vanhanmallisesta muutosturvasta luopuminen on tärkeä uudistus.

– Uusi polku -ohjelma sisältää rahallisen kertakorvauksen lisäksi muita tukitoimia, joiden avulla ihmisiä autetaan uuteen työhön, yrittäjäksi tai koulutukseen, Aarto huomauttaa

Työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) ja Palvelualojen työnantajaliitto Palta antoivat vastauksensa sovintoesitykseen noin kello 14.

PAU kehotti lakossa olevia työntekijöitä palaamaan kello 16.00 alkaviin työvuoroihin mahdollisuuksien mukaan ja myöhemmin alkaviin työvuoroihin työvuoron alkaessa.

Tukilakot peruuntuivat

Useat ammattiliitot olivat laajentamassa tukilakkojaan alkavalla viikolla, ellei postikiistaan olisi saatu sopua.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ilmoitti maanantaina iltapäivällä peruuttavansa kaikki aiemmin ilmoittamansa tukitoimet.

Lentoliikenteen osalta Finaviassa, RTG:ssä ja Airprossa työskentelevät JHL:n jäsenet keskeyttävät jo alkaneet tukitoimensa. Huomiset lauttaliikennettä ja kunnallisia satamaosakeyhtiöitä koskevat tukitoimet perutaan myös, ja JHL:n jäsenet työskentelevät normaalisti.

Myös Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry peruu kaikki tukitoimet mukaan lukien hakusaarron SOL Henkilöstöpalveluja kohtaan sekä toissa viikolla aloitetun perehdyttämis- ja koulutuskiellon Posti Groupia kohtaan. Samoin Merimies-Unionin tiistaiksi suunnitellut PAU:n tukitoimet on peruutettu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)