Verkkouutiset

Poliittiset nuorisojärjestöt vaativat toimintaa ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt nuoret vaativat Suomea tekemään kaikkensa kunnianhimoisen sopimuksen aikaansaamiseksi Pariisin ilmastokokouksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestön mukaan ilmastonmuutos on aikamme suurin uhka.

– Päättäjät eivät saa tehdä päätöksiä vain lyhyellä tähtäimellä oman sukupolvensa etua silmällä pitäen. Elämme jatkuvasti velaksi, joka lopulta jää nykyisten nuorten ja heidän lastensa maksettavaksi. Ihmiskunta kuluttaa luonnonvaroja vuosittain puolentoista maapallon uusiutumiskyvyn verran, järjestöjen kannanotossa todetaan.

Jos ilmastonmuutosta ei saada kuriin, tulee Suomen luonto muuttumaan järjestöjen mukaan rajusti, millä on väistämättömiä seurauksia myös maamme kulttuurille ja matkailuelinkeinolle.

– Kaikkein eniten kärsivät kuitenkin maailman köyhimmät maat. Teollisuusmaiden on osoitettava solidaarisuutta – samalla syntyy uutta työtä ilmastoystävällisten ratkaisujen parissa, linjaavat järjestöjen puheenjohtajat.

Kannanoton esittäjiä ovat Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto, Sosialidemokraattiset Opiskelijat, Keskustan Opiskelijaliitto, Keskustanuoret, Demarinuoret, KD Nuoret, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat, Kokoomuksen Opiskelijaliitto ja RKP-nuoret.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)