Verkkouutiset

Pirkko Mattila HS:lle: ”Sote-valinnanvapaudesta saa olla huolissaan”

Uusi sosiaali- ja terveysministeri kantaa huolta yksityisten tuottajien kermankuorinnasta ja siitä, että vastaisuudessakin julkiset palvelut säilyttävät virkavastuunsa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ensi viikolla sosiaali- ja terveysministerin paikan ottava perussuomalaisten Pirkko Mattila kertoo sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen säilyttävän edelleen asemansa hallituksen tärkeimpänä tehtävänä. Hän kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa etenevänsä asiassa rauhallisesti, mutta määrätietoisesti.

Mattila pitää tärkeänä sitä, että Suomessa tulevaisuudessakin säilyy pohjoismainen hyvinvointimalli. Hänen mukaansa ”niin kauan kun puhumme julkisesti rahoitetusta palvelusta, veronmaksaja on niiden pomo.” Tämän vuoksi julkisen ja yksityisen sektorin kaavaillusta asiakaskilpailusta saakin hänen mukaansa vielä tässä vaiheessa olla huolissaan.

Mattila viittaa tällä julkiseen keskusteluun julkisten ja yksityisten palveluntarjoajien samanarvoisuudesta. Mattila haluaa omien sanojensa mukaan varmistaa, että julkisesti rahoitettujen palveluiden osalta julkisuus ja virkavastuu säilyvät nykyisellä tavalla.

– Lopputulos ei voi olla se, että julkisen tuottajan harteille jäävät vain vaikeat tapaukset ja yksityiset tuottajat pääsevät kuorimaan kermat päältä, Mattila sanoo haastattelussa.

Tuleva ministeri haluaa korostaa erityisesti pieniä ja keskisuomalaisten kotimaisten palveluntuottajien asemaa asiakkaiden valinnanvapauden piirissä. Mattilan mukaan valinnanvapauden piiriin voisivat tulla esimerkiksi vanhusten asumispalvelut, kotiin vietävät palvelut, kuntoutus, kuntouttava työtoiminta ja päihdekuntoutus.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)