Kokoomusedustajilta tukea opiskelijoiden perustulokokeilulle

Kokoomuksen kansanedustajat Sanna Lauslahti ja Sari Sarkomaa kannattavat opetusministerin esitystä sisällyttää opiskelijat mukaan perustulokokeiluun.

  • LKS 20150220 Kokoomuksen kansanedustajat Sari Sarkomaa, Sanna Lauslahti ja Mikael Palola poistuvat eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan sote-uudistuskokouksesta Helsingissä 20. helmikuuta 2015. LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

    Sari Sarkomaa (vas.) ja Sanna Lauslahti kannattavat opiskelijoiden sisällyttämistä perustulokokeiluun.

    ()

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) esitti perjantaina, että opiskelijat tulisi ottaa mukaan hallituksen kaavailemaan perustulokokeiluun yhtenä kohderyhmänä. Kansanedustajat Sanna Lauslahti (kok.) ja Sari Sarkomaa (kok:) antavat tukensa esitykselle.

– Opiskelijoiden toimeentuloon tarvitaan uudenlaisia ratkaisuja, jotka mahdollistavat sujuvan kokopäiväisen opiskelun. On tärkeää, että opiskelijat ovat mukana perustulokokeilussakin yhtenä ryhmänä niin, että kokeilusta saadaan aineksia tuleviin ratkaisuihin, Lauslahti arvioi tiedotteessa.

Tavoitteena on hänen mukaansa oltava nykyistä selkeämpi ja aina työhön, yrittämiseen sekä opiskeluun kannustava kokonaisuus. Hallitusohjelman mukaisen perustulokokeilun on suunniteltu alkavan vuonna 2017. Kokeilussa on tarkoitus kokeilla perustuloa tietyillä rajatuilla ryhmillä.

Opintotuen jatkuvat uudistukset ovat tehneet kokoomusedustajien mukaan tukijärjestelmästä vaikeaselkoisen. Tempoilevista opintotukiuudistuksista tulisi siirtyä pysyvään malliin. Opiskelijoille tulee edustajien mielestä taata sellainen toimeentulo, joka antaa heille mahdollisuuden opiskella täysipäiväisesti.

– Perustulo opiskelijoille on kokeiltava asia etsittäessä tulevaisuuden toimeentulomallia opiskelijoille ja tuemme täysin sen kokeilemista, Lauslahti ja Sarkomaa toteavat.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.