Verkkouutiset

Perussuomalaiset tivaavat hallitukselta vastauksia Kreikan tilanteeseen

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on jättänyt välikysymyksen eurokriisin hoidosta ja Kreikan tilanteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Perussuomalaiset haluavat hallitukselta vastauksen muun muassa siihen, mitkä ovat Suomen kokonaisvastuut Kreikassa ja muissa tukipaketeissa, onko Suomi valmis leikkaamaan kriisimaiden velkoja suomalaisen veronmaksajan tappioksi ja onko Suomi varautunut euroalueen hajoamiseen.

Perussuomalaiset haluavat myös tietää, onko hallitus samaa mieltä kuin Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, joka on myöntänyt, että eurokriisin hoidossa on tehty vakavia virheitä.

Kreikka sai ensimmäiset hätälainat vuonna 2010. Joulukuussa 2010 Irlannista tuli toinen tukipaketin saanut maa. Kolmantena maana tukipaketin sai toukokuussa 2011 Portugali ja kesäkuussa 2012 Espanjalle luvattiin 100 miljardin tukipaketti. Viidentenä maana tukipaketin sai maaliskuussa 2013 Kypros.

Perussuomalaisten mukaan kaikkia kriisimaita yhdistää se, että yksikään niistä tuskin selviää velkataakastaan. Kreikka järjestetään pian parlamenttivaalit. Ennakkosuosikki Syriza-puolue on luvannut muutoksia maan lainaohjelmiin. Kreikan valtiolla on velkaa 170 prosenttia maan bruttokansantuotteesta, mikä on enemmän kuin kriisin alussa.

Perussuomalaisten mielestä Euroopan unionin kyky ratkaista kriisiä on ollut olematon. Kreikka on saanut muilta euroalueen mailta ja Kansainväliseltä valuuttarahastolta lainaa neljän ja puolen vuoden aikana yhteensä 226,7 miljardia euroa.

– Summa on hirmuinen ja omassa luokassaan kyseenalainen maailmanennätys. Jos Syrizan kaavailema politiikka toteutuu, Suomi joutuu nielemään tappioita useiden miljardien edestä. Jos Kreikka kieltäytyy maksamasta velkojaan tai jos niitä annetaan anteeksi, osa suomalaisten veronmaksajien myöntämistä lainarahoista jää saamatta, perussuomalaiset toteavat tiedotteessaan.

Koko euroalue on jäätynyt viidettä vuotta vellovan eurokriisin takia, mikä on vaikeuttanut myös Suomen nousua talousahdingosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)