HS: PS:n Slunga-Poutsalo vaatii seksuaalista häirintää vähätelleeltä perussuomalaisaktiivilta selitystä

Riikka Slunga-Poutsalo vaatii Jukka Wallinia selittämään naisiin kohdistuvaa seksuaalista ahdistelua koskevat kommenttinsa, kertoo Helsingin Sanomat.

  • LKS 20150714 Neljän suurimmann puolueen puoluesihteerit kohtasivat puoluesihteereiden paneelissa SuomiAreena 2015 -tapahtumassa Porissa tiistaina 14. heinäkuuta 2015, kuvassa Riikka Slunga-Poutsalo (ps). LEHTIKUVA Roni Rekomaa

    Riikka Slunga-Poutsalo.

    ()

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vaatii selitystä puolueen aktiivilta Jukka Wallinilta tämän naisten seksuaalista häirintää koskeneihin kommentteihin sosiaalisessa mediassa.

Twitterissä käytiin myöhään perjantai-iltana "lääppijät"-tunnuksen alla keskustelua seksuaalisesta ahdistelusta. Twitter-kampanjassa pääosin naiset ovat kertoneet kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä.

Jukka Wallin kommentoi toimittaja Tiina-Rakel Liekin kertomusta seksuaalisesta ahdistelusta muun muassa toteamalla, että tämän pitäisi olla ylpeä annetusta huomiosta. Myöhemmin Wallin totesi, että Liekin olisi parasta olla hiljaa ja kertoi, että kommentointi toi hänelle lisää seuraajia.

Lauantaina Wallin teki aiheesta vielä Facebook-päivityksen ja totesi seuraavasti: "Sen verran haluan tuoda oman mielipiteeni asiaan, että Rakel Liekki on omalla aikaisemmalla toiminnallaan aiheuttanut sen, että tietyntyyppiset miehet eivät enää tunnista oikeaa tai väärää käytöstä häntä tai muitakaan naisia kohtaan."

Riikka Slunga-Poutsalo kommentoi asian ympärille syntynyttä kohua Twitterissä ja vaatii Wallinilta selitystä.

– Mitä ihmettä Jukka? Minun tuntemani ps-miehet kohtelevat naisia hyvin. Selitys. Parasta olla hyvä, hän sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.