Verkkouutiset

Keskustan Mauri Pekkarinen: Suomi ei leikkauslääkkeillä nouse

Mauri Pekkarisen mukaan vaalikeskusteluissa on keskitytty liikaa leikkauksiin. Kasvun avaimet löytyvät hänen mukaansa luonnonvaroista. Kotimaisen pääoman hän sitouttaisi investoimaan Suomeen suurimman tuoton sijaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan lähes yksinomaan leikkauslistoihin huomion kiinnittäminen johtaa olemattoman kasvun entisestään leikkautumiseen, deflaatioon, talouden näivettymiseen sekä julkisten menojen leikkauksiin.

”Vaalikeskustelun ytimeen on saatava puolueiden näkemykset siitä, millä ja miten talous saadaan kasvamaan, edes likipitäen niin kuin talous on kasvanut esimerkiksi Ruotsissa kaiken aikaa”, Pekkarinen sanoo tiedotteessaan.

Uuden kasvun aikaan saamiseksi on Pekkarisen mukaan periaatteessa kaikki edellytykset. Puuta mätänee hänen mukaansa kymmeniä miljoonia kuutioita metsään joka vuosi, eivätkä yritykset saa rahoitusta kannattavan toimintansa pyörittämiseen. Koulutusjärjestelmän tuottamat innovaatiot karkaavat maailmalle ja byrokratia jarruttaa toimeliaisuutta.

”Menetämme miljardeja euroja vuodessa siksi, että emme hyödynnä luonnonvarojamme riittävästi.”

Pekkarisen mielestä ydinkysymys onkin, miten saada nämä voimavarat käyttöön. Vastauksen hakemiseksi tarvitaan hänen mukaansa laajaa yhteiskuntasopimusta ja byrokratian purkua.

”Nyt on kyettävä sopimaan kaikkien intressiryhmien kesken siitä, että uudistamme työmarkkinoita joustavammaksi ja asetamme työn hinnan oikealle tasolle. On sitouduttava tekemään enemmän.”

Pekkarisen mukaan nyt on myös sitouduttava ottamaan koko Suomen voimavarat käyttöön.

”Myytti siitä, että kotimaisen pääoman pitää investoida sinne ja vain sinne, mistä tuotot ovat suurimmat, on pantava hetkeksi syrjään. Kotimaisen pääoman on sitouduttava investoimaan nykyistä enemmän ja rohkeammin Suomeen.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)