Verkkouutiset

Pekka Haavisto palaa ulkoministerin erityisedustajaksi

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) on nimittänyt kansanedustaja Pekka Haaviston (vihr.) erityisedustajakseen Afrikan alueen kriiseihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Pekka Haavisto jatkaa samassa tehtävässä, jota hän hoiti ennen ministerikauttaan. Haavisto hoitaa erityisedustajan tehtäviään kansanedustajan työn ohella.

Erityisedustajaksi nimitetyn Haaviston alueina ovat erityisesti Afrikan sarvi, Sudan, Etelä-Sudan, Eritrea, Etiopia sekä Somalia. Haaviston toiminta vahvistaa Suomen panostusta kansainväliseen rauhanvälitykseen ja kriisien ennaltaehkäisyyn.

Haavistolla on pitkä kansainvälinen kokemus, ja hän on perehtynyt alueen tilanteeseen ja toimijoihin. Haavisto on toiminut aiemmin muun muassa EU:n Sudan-erityisedustajana, YK:n neuvonantajana eri rauhanprosesseissa, kahdesti kehitysyhteistyöministerinä sekä kansainvälisen hauraita valtioita käsittelevän foorumin (International Dialogue on Peacebuilding and Statebuilding) rinnakkaispuheenjohtajana.

Toisena ulkoministerin erityisedustajana rauhanvälityksessä toimii Kimmo Kiljunen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)