Verkkouutiset

”Jatkuvat säästöt rapauttavat valtionhallintoa”

Valtionhallinnon jatkuvat säästötoimenpiteet ja organisaatiomuutokset aiheuttavat ongelmia erityisesti nuorten työntekijöiden näkökulmasta, sanoo palkansaajajärjestö Pardia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hiljainen tieto siirtyy eläköitymisen myötä pois organisaatiosta samalla, kun uudet työntekijät perehdytetään keskellä kiirettä ja epävarmuutta. Tämä ei voi olla kestävää kehitystä aikana, jolloin myös valtionhallinnon on kyettävä vastaamaan nopeasti muuttuvan yhteiskunnan tarpeisiin.

Pardian mukaan tehostaminen tarkoittaa myös liian usein sitä, ettei eläkkeelle siirtyvien työntekijöiden tilalle palkata uusia. Näin samasta työmäärästä joudutaan selviytymään entistä pienemmällä henkilöstömäärällä.

– Työtehtäviin on vaikea sitoutua, koska työ- ja virkasuhteet ovat toistuviin määräaikaisiin palvelussuhteisiin ketjutettuja. Oman elämän rakentaminen epävarmojen työmarkkinoiden ympärille on myös kohtuuton haaste, Pardia sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)