Verkkouutiset

”Satojen tuhansien työehdot vaarassa” – PAM pohtii uusia tukitoimia

Palvelualojen työnantajan Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n kiistassa ei ole kyse vain Postin työntekijöiden työehdoista, sanoo Palvelualojen ammattiliitto PAM:n puheenjohtaja Ann Selin (sd.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ann Selinin mukaan vaarana on, että Posti-kiistan seuraukset heikentävät työehtoja laajemmin kaupan alalla ja logistiikassa, koska Posti on laajentamassa liiketoimintaansa muillekin kuljetus- ja palvelualoille. Tällöin Selinin mukaan satojen tuhansien työntekijöiden työehdot olisivat vaarassa.

– Jos työnantajan esitykset menisivät läpi Posti-kiistassa, vaarana on, että kaupan alan varasto- ja myymälätyötä alettaisiin tehdä Postin halvemmalla työehtosopimuksella. Tämä polkisi palkkoja ja heikentäisi alan työehtoja, Selin sanoo.

Hänen mukaansa Posti tavoittelee tes-neuvotteluissa epäinhimillisiä työvuoroja, satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin sekä muutosturvasopimuksen poistamista.

Lisäksi Postin on tarkoitus hoitaa jatkossa vain minimiresurssi omalla vakituisella henkilöstöllä, ja kaikki tämän lisäksi tarvittava työvoima olisi vuokratyövoimaa.

– Vastaavat leikkaukset tarkoittaisivat PAM:n kaupan alan työehtosopimuksessa ilta-, lauantai- ja sunnuntailisän pienentämistä lähes olemattomiin nykyisestä, Selin sanoo.

– Lisäksi Posti haluaisi siirtyä jaksotyöaikaan, mikä mahdollistaisi sen, että työnantaja voisi ilmoittaa työpäivän kuluessa, milloin työpäivä päättyy. Työntekijä ei siis voi ennakoida työpäiviensä pituutta enää juuri mitenkään, hän jatkaa.

PAM pohtii uusia tukitoimia vauhdittaakseen PAU:n työtaistelutoimia. PAM käsittelee mahdollisiin tukitoimiin ryhtymistä torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)