Verkkouutiset

PAM: Nuoret ja maahanmuuttajat alipalkkauksen uhreina

Palvelualojen ammattiliitto PAMin 2. varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen (vas.) on huolissaan nuorten ja maahanmuuttajien työsuhteen ehtojen polkemisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaarlo Julkusen mukaan työsuhteen ehtojen polkeminen näkyy selkeästi PAMin hoidettavana olevista riita-asioista.

– Tällä hetkellä PAMin aluetoimistoilla on hoidettavanaan lähes tuhat työpaikkojen riita-asiaa, joista puolet liittyy palkkasaataviin. Tyypillisesti alipalkkaa on maksettu nuorille ja maahanmuuttajille, Julkunen kertoo.

Alipalkkauksen kohdistuminen juuri nuoriin ja maahanmuuttajiin ei hänen mielestään voi olla pelkkää sattumaa. Hän uskoo, että alipalkkaustapauksista tulee PAMin hoidettavaksi vain pieni osa.

– Alipalkkaa maksavat työnantajat varastavat niiltä, joilta se on helpointa. Nuorten ja maahanmuuttajien tietämys oikeuksistaan on usein puutteellista ja alipalkkaus on saattanut jatkua pitkäänkin ja liian usein työntekijä tyytyy kohtaloonsa, sanoo Julkunen.

Tämän syksyn aikana on tarkoitus työmarkkinajärjestöjen kesken sopia neuvottelujärjestelmän toimivuudesta ja kehittämisestä. Neuvoteltavana asiana on myös alipalkkauksen kriminalisointi.

Julkusen mukaan työnantajajärjestöt ovat vastustaneet alipalkkauksen kriminalisointia, mutta hän uskoo, että neuvotteluissa järki voittaa ja asiasta päästään sopuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)