Verkkouutiset

Palta hermostui ammattiosaston toimintaan ja julisti työsulun

Palvelualojen työnantajat Palta asettaa heinäkuun viimeisenä päivänä Sähköliittoon kuuluvat sähköasentajat VR Track Oy:ssä kolmen viikon työsulkuun.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palvelualojen työnantajat Palta asettaa heinäkuun viimeisenä päivänä Sähköliittoon kuuluvat sähköasentajat VR Track Oy:ssä kolmen viikon työsulkuun.

Työsulku on Paltan mukaan puolustuksellinen toimenpide liiton ammattiosaston pitkään jatkuneita työtaistelutoimia vastaan.

– Ammattiosasto ilmoittaa jatkuvasti uusista lakoista ja viimeksi myös niitä koskevista tukitoimista. Lisäksi ylityökielto on ollut päällä jo pitkään eikä ammattiosasto osoita minkäänlaista halua asioiden selvittämiseen. Paltalle ei tässä tilanteessa jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin turvautua työsulkuun, toteaa varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto tiedotteessaan.

Ammattiosaston parhaillaan käynnissä oleva viikon mittainen lakko päättyy perjantaina. Seuraavan lakon on ilmoitettu alkavan 26. heinäkuuta ja päättyvän 30. heinäkuuta.

Lakkoa on tarkoitus tukea Destia Rail Oy:ssä ja Eltel Networks Oy:ssä järjestettävillä tukilakoilla. Lisäksi toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto alkoi 13. kesäkuuta.

– Ammattiosaston toiminta on amatöörimäistä eikä kokonaisuus tunnu olevan enää kenenkään hallinnassa. Osaston pelinappuloiksi näyttävät joutuneen työnantajan ja junamatkustajien lisäksi nyt myös osaston rivijäsenet. Tilanne on erittäin valitettava kaikkien kannalta, Aarto jatkaa.

Työsulku kestää kolme viikkoa, ellei tilanne yhtiössä sitä ennen normalisoidu.

Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Lasse Laatusen mielestä Sähköliiton ammattiosasto yrittää murtaa Paltan ja JHL:n työehtosopimuksen VR:ssä vaatimalla omaa rinnakkaista sopimusta.

– Sopimusten voimassa ollessa toimeenpantuihin työtaisteluihin tulee liittää sellaiset sanktiot, että niiden ennaltaestävyys on yksiselitteinen eikä työsulun käyttöä työrauhan palauttamiseksi tarvita, Laatunen vaatii tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)