Verkkouutiset

EU-parlamentti kehottaa jäsenmaita nopeuttamaan pakolaisten sisäisiä siirtoja

EU-maiden täytyy noudattaa sitoumuksiaan ja ottaa vastaan turvapaikanhakijoita Kreikasta ja Italiasta, Euroopan parlamentti vaatii.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vaikka jäsenmaat sitoutuivat syyskuussa 2016 siirtämään 160 000 turvapaikanhakijaa Kreikasta ja Italiasta toisiin EU-maihin, vain 11 prosenttia eli 18 770 pakolaista tästä määrästä on siirretty 16. toukokuuta mennessä.

Europarlamentaarikot sanovat päätöslauselmassaan olevansa pettyneitä solidaarisuuden ja vastuunjakamisen puutteeseen EU-maiden kesken.

Päätöslauselmassa, joka hyväksyttiin äänin 398 puolesta, 134 vastaan, 41 tyhjää, parlamentti kehottaa EU-maita noudattamaan sitoumuksiaan ja asettamaan ilman perhettä EU:hun saapuneet lapset ja muut haavoittuvassa asemassa olevat turvapaikanhakijat etusijalle.

Mepit huomauttavat myös, että jotkin EU-maat soveltavat ”äärimmäisen rajoittavia ja syrjiviä suosituimmuusjärjestelmiä, kuten sisäisten siirtojen takaaminen vain yksinhuoltajaäideille tai tiettyjä kansallisuuksia edustavien hakijoiden (esimerkiksi eritrealaisten) sulkeminen sisäisten siirtojen ulkopuolelle” ja tekevät erittäin laajoja turvallisuusselvityksiä.

Suurin osa maista on yhä jäljessä tavoitteistaan. Neljä maata on toteuttanut sisäisiä siirtoja hyvin rajallisesti ja kaksi jäsenmaata ei vielä ole osallistunut siirtoihin lainkaan.

Parlamentti tekee selväksi sen, että vaikka EU-maat eivät olisikaan saavuttaneet sisäisten siirtojen tavoitteitaan syyskuuhun mennessä, maiden täytyy silti jatkaa turvapaikanhakijoiden siirtoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)